С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

"Храна за размисъл": как да приготвим вечеря с храна, която сме спасили от изхвърляне

Зорница Стоилова
27 Октомври 2016, 16:26
Share Tweet Pin it Share
  Зад тази врата се случва тихата, но важна битка за намаляването на глада в България. Тук в склада на Българската хранителна банка насред тържището "Слатина - Булгарплод" доброволци събират и "спасяват" храна всекидневно, за да може тя да достигне до крайно нуждаещи се хора. Българската хранителна банка (БХБ) е неправителствена организация с мисия да ограничи разхищаването на годна за консумация храна в България, като я събира, съхранява и се грижи тя да достига до уязвими групи от обществото.Тази седмица БХБ за първи път предостави "спасени" продукти от своя резерв за приготвянето на вечеря за публични фигури, представители на търговски вериги, производители и ХоРеКа бизнеси, за да ги ангажира в разговор как да намалим изхвърлянето на храна и как всеки може да допринесе за разрешаването на този проблем - отделният човек, различни общности, големият бизнес. Вечерята със спасени храни на БХБ е част от проекта на фондация "Credo Bonum" "Храна за размисъл" - серия от събития, които се провеждат на различни места в София през октомври и ноември с фокус върху храната и как тя е ключ към отношението ни към проблемите и противоречията в обществото.
1/26 снимки в галерията Зад тази врата се случва тихата, но важна битка за намаляването на глада в България. Тук в склада на Българската хранителна банка насред тържището "Слатина - Булгарплод" доброволци събират и "спасяват" храна всекидневно, за да може тя да достигне до крайно нуждаещи се хора.

Българската хранителна банка (БХБ) е неправителствена организация с мисия да ограничи разхищаването на годна за консумация храна в България, като я събира, съхранява и се грижи тя да достига до уязвими групи от обществото.

Тази седмица БХБ за първи път предостави "спасени" продукти от своя резерв за приготвянето на вечеря за публични фигури, представители на търговски вериги, производители и ХоРеКа бизнеси, за да ги ангажира в разговор как да намалим изхвърлянето на храна и как всеки може да допринесе за разрешаването на този проблем - отделният човек, различни общности, големият бизнес.

Вечерята със спасени храни на БХБ е част от проекта на фондация "Credo Bonum" "Храна за размисъл" - серия от събития, които се провеждат на различни места в София през октомври и ноември с фокус върху храната и как тя е ключ към отношението ни към проблемите и противоречията в обществото.

Реклама »