С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

"Храна за размисъл": как да приготвим вечеря с храна, която сме спасили от изхвърляне

Зорница Стоилова
27 Октомври 2016, 16:26
Share Tweet Pin it Share
    Зеленчуците и плодовете, които попадат в спасителния резерв на Българската хранителна банка са такива, към които, изискващи потребители, които пазаруват с "очите си" едва ли биха посегнали да сложат в кошницата си. Леко поувехнали, наранени, загубили първа свежест, но с малко работа с ножа, те все още са напълно годни за консумация. По данни на БХБ България разпилява около 670 хиляди тона храна по подобен начин годишно. Това означава, че средно всеки от нас изхвърля около 90-100 килограма продукти на година.
3/26 снимки в галерията Зеленчуците и плодовете, които попадат в спасителния резерв на Българската хранителна банка са такива, към които, изискващи потребители, които пазаруват с "очите си" едва ли биха посегнали да сложат в кошницата си. Леко поувехнали, наранени, загубили първа свежест, но с малко работа с ножа, те все още са напълно годни за консумация. По данни на БХБ България разпилява около 670 хиляди тона храна по подобен начин годишно. Това означава, че средно всеки от нас изхвърля около 90-100 килограма продукти на година.

Реклама »

Реклама »