С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Вила Мелник

Ани Коджаиванова
22 Ноември 2016, 16:10
Share Tweet Pin it Share
    Прекарайте един чудесен Бакхус Вино Ден с вкусна храна и хубаво вино в мелнишкия регион.Така преди 15 години той започва да изкупува земя около Хърсово, за да я комасира и да я превърне в общо 300 дка засаждения със завидно разнообразие от сортове - от класическите мерло, каберне, сира, пино ноар, санджовезе, вионие, шардоне и совиньон блан до местните сандански мискет, мавруд, руен, мелник 55 и, разбира се, широката мелнишка лоза. Четирите декара с този автохтонен локален сорт са разположени пред самата изба и се отличават от останалите насаждения с това, че се отглеждат по стария начин - на "кютук" или чашковидно, и се обработва изключително ръчно."Някога всичко наоколо е било в лозя, но когато преди години започнахме да изкупуваме парцелите, тук бе пустош. Постепенно обаче районът започна са се съживява, макар и малко мъчително", казва Любка Зикатанова.И наистина малнишкият край вече се особособява като един от силните винени региони на България, като само в радиус от 15-ина километра около Вила Мелник има над 10 други изби и проекти.
4/17 снимки в галерията Прекарайте един чудесен Бакхус Вино Ден с вкусна храна и хубаво вино в мелнишкия регион.Така преди 15 години той започва да изкупува земя около Хърсово, за да я комасира и да я превърне в общо 300 дка засаждения със завидно разнообразие от сортове - от класическите мерло, каберне, сира, пино ноар, санджовезе, вионие, шардоне и совиньон блан до местните сандански мискет, мавруд, руен, мелник 55 и, разбира се, широката мелнишка лоза. Четирите декара с този автохтонен локален сорт са разположени пред самата изба и се отличават от останалите насаждения с това, че се отглеждат по стария начин - на "кютук" или чашковидно, и се обработва изключително ръчно.

"Някога всичко наоколо е било в лозя, но когато преди години започнахме да изкупуваме парцелите, тук бе пустош. Постепенно обаче районът започна са се съживява, макар и малко мъчително", казва Любка Зикатанова.
И наистина малнишкият край вече се особособява като един от силните винени региони на България, като само в радиус от 15-ина километра около Вила Мелник има над 10 други изби и проекти.

Реклама »