С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Вино по време на карантина

Бакхус
06 Май 2020, 18:13
Share Tweet Pin it Share
  Царев Брод Айс Ризлинг 2017 Винарска изба Царев брод е безспорно един от лидерите на модерното винопроизводство у нас и впечатлява с амбициозния си екип и нестандартните си вина. В последните години наблюдаваме ренесанс в направата на десертни вина в България и Царев брод не остават по-назад. Този ризлинг е набран в началото на декември месец в полу- замръзнало състояние. Следва допълнително замразяване в избата с цел водата в гроздето да замръзне изцяло. По този начин след бавно пресоване се отделя само концентрирана гроздова мъст. Виното след ферментация отлежава за 12 месеца в 225-литрови рециклирани барици от френски дъб.Цветът е златист с кехлибарени оттенъци. Ароматите са комплексни и съблазнителни с нотки на смокиново сладко, сушени цветя, стафида, захаросани портокалови кори, дюля и мед. Много добре балансиран между сладост и свежест вкус, благородното развитие, което продължава и във вкусовия аромат. Виното е отличен завършек на всяка вечеря или като акомпанимент на десерт. Къде: Tempus ViniКолко: 19.90 лв.
13/13 снимки в галерията Царев Брод Айс Ризлинг 2017

Винарска изба Царев брод е безспорно един от лидерите на модерното винопроизводство у нас и впечатлява с амбициозния си екип и нестандартните си вина. В последните години наблюдаваме ренесанс в направата на десертни вина в България и Царев брод не остават по-назад. Този ризлинг е набран в началото на декември месец в полу- замръзнало състояние. Следва допълнително замразяване в избата с цел водата в гроздето да замръзне изцяло. По този начин след бавно пресоване се отделя само концентрирана гроздова мъст. Виното след ферментация отлежава за 12 месеца в 225-литрови рециклирани барици от френски дъб.

Цветът е златист с кехлибарени оттенъци. Ароматите са комплексни и съблазнителни с нотки на смокиново сладко, сушени цветя, стафида, захаросани портокалови кори, дюля и мед. Много добре балансиран между сладост и свежест вкус, благородното развитие, което продължава и във вкусовия аромат. Виното е отличен завършек на всяка вечеря или като акомпанимент на десерт.

Къде: Tempus Vini

Колко: 19.90 лв.

Реклама »