С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Вино по време на карантина

Бакхус
06 Май 2020, 18:13
Share Tweet Pin it Share
    John Okros Sister’s Wines Tavkveri Rosé 2017Въпреки наложения вече стандарт за розе от Прованс, тези вина могат да бъдат и изключително комплексни и интересни, с вкус много повече от горски ягоди. Okros e малка фамилна винарна, разположена в гр. Сигнаги, в района на Кахетия в източна Грузия. Подобно на много други производители в Грузия, и за собственика Джон Окруашвили фокусът на винопроизводството се крие в страстта към древните винарски ритуали. Неговите бели и кехлибарени вина са базирани на местни сортове като Ркацители, Мцване и Цоликури, които престояват в големи глинени квеври между 1,5 и 6 месеца.Сортът Тавквери е червен грузински сорт, който често се използва за направата на розе. Виното може да се похвали със свежест и богатство от аромати, като червени горски плодове, череша, но също така и с цветисти нотки като роза. Виното е нефилтрирано, отлежавало 4 месеца в квеври и носи характерният почерк на грузинските вина. Розе за напреднали.Къде: SeewinesКолко: 45 лв.
9/13 снимки в галерията John Okros Sister’s Wines Tavkveri Rosé 2017

Въпреки наложения вече стандарт за розе от Прованс, тези вина могат да бъдат и изключително комплексни и интересни, с вкус много повече от горски ягоди. Okros e малка фамилна винарна, разположена в гр. Сигнаги, в района на Кахетия в източна Грузия. Подобно на много други производители в Грузия, и за собственика Джон Окруашвили фокусът на винопроизводството се крие в страстта към древните винарски ритуали. Неговите бели и кехлибарени вина са базирани на местни сортове като Ркацители, Мцване и Цоликури, които престояват в големи глинени квеври между 1,5 и 6 месеца.

Сортът Тавквери е червен грузински сорт, който често се използва за направата на розе. Виното може да се похвали със свежест и богатство от аромати, като червени горски плодове, череша, но също така и с цветисти нотки като роза. Виното е нефилтрирано, отлежавало 4 месеца в квеври и носи характерният почерк на грузинските вина. Розе за напреднали.

Къде: Seewines

Колко: 45 лв.

Реклама »