Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Две грузински рецепти, които може да направите и в домашни условия
Среща с един писател, за който храната не е само основна тема в творчеството, а начин на живот
Владислав Пенов, Филип Захариев и Веселин Калев ще бъдат анонсирани пред международната общност на JRE като посланици на богатото кулинарно наследство на България
Тестваме зелен и черен чай, овкусени с жасмин, към кой от двата ще натежат везните - предстои да разберем
Запознайте се с четвъртия готвач на предстоящата церемония Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino
Мауро Махджуб, които е направил милиони чаши от легендарния коктейл, бе в София и даде интервю специално за "Бакхус"
Запознайте се с третия готвач на предстоящата церемония Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino
Запознайте се с втория готвач на предстоящата церемония Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino
Една от петте сини зони на света, където тюркоазеното Средиземно море, лозя и чукари вървят ръка за ръка с дълголетието и хубавата трапеза
Това, което отличава кухнята на Индия са подправките, изобилната употреба на зеленчуци и множеството готвени блюда
Запознайте се с първия готвач на предстоящата церемония Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino
Свят на контрасти, неясноти и митове - друг като него няма
В "Яж, моли се и обичай" сме поведени на пътешествие през Италия, Индия и Индонезия и удоволствието от добрата храна
Вече повече от 500 години, канелата е една от най-разпознаваемите подправки
Една легенда се завърна тъкмо навреме за шестото издание на Бакхус Fish Fest, затова разговаряме съссъздателите й - Георги Гавазов и Мария Жекова
Музеят на виното в Бордо е място за всички сетива
На 30 януари двама шеф-готвачи застават рамо до рамо, за да покажат, че висшата кулинария трябва да свързва, а не да разделя
Занаятчийски или фабрични, те са преживели цялата американска история на ХХ век, затова в САЩ са символ на национална идентичност
Неочаквани гастрономически приключения в Невада по време на Burning Man
Бакхустници на по чаша вино с щъркели в Елзас
Махса Нураи разказва и показва кулинарното богатство на родината си
"Златен глобус" в едната ръка - шампанско - в другата
Високи градуси през студената зима
Отвън сцената на втория град бумти от живот, но има още доста път, докато стане истинска кулинарна забележителност
Сгрейте се през зимата с тези претворени познати напитки
От ценните случаи, в които приятелството води до вкусни резултати с награди от световна величина
Взелият наградата "Ресторант на годината" на "Бакхус" за 2023 г. покорява нови кулинарни хоризонти
Винените журналисти на Бакхус със своите лични мнения и препоръки
Обобщаваме годината в храната и питиетата, без които можем. Но не искаме.
Декемврийските мъдрости на един глаДен редактор
Борбата с рак на Любомир Чонос от Kanaal обедини хиляди из целия бранш и продължава
Как в Италия царевичната каша за селяните става национална икона и колко точно си приличат с качамака
По Коледа сме подвластни на етеричните масла и силните аромати. Чай с маслодайна роза – защо не! Опитваме две смеси, в които кралицата на цветята има водеща роля.
Как изглежда светлото бъдеще на познатата от близкото минало рибна салата в консерва, какво е ролята на шеф-готвача Мария Жекова и изобщо важна ли е за морската ни кухня тази (уж) проста консерва
Как изглежда двудневният рожден ден на най-продаваната марка шампанско Moët & Chandon
Най-голямото българско винено изложение тази година е от 1 до 3 декември в зала 1 на Интер Експо Център София
Шефовете Карс ван Велхем от De Saffraan и Марко Карелсе от Villa La Ruche в интервю специално за "Бакхус"
Бавно, но неизбежно диетата на човечеството се променя
Лесни карибски рецепти, които лесно могат да се приготвят с налични у нас продукти
На 7 ноември в ресторант Talents творят 6 забележителни шеф-готвачи с 6 различни философии, обединени от HRC Culinary Academy
И малко размисли и прогнози за кресливите тенденции на XXI век
Надникваме в страниците на "Вино от глухарчета" - един от най-поетичните романи на нашето съвремие
Chilli Hills отварят ново пространство за събития, премиерата е на 7 октомври
Ерик Леруж и Десислав Вълканов от малкия френско-български винен проект правят смели натурални вина
Няколко спънки и стъпки, когато говорим за българската кулинарна традиция и индустрия
Няколко оригинални рецепти, които да пробвате сами
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
336 страници, посветени на забравеното поколение и неговата мъдрост в кухнята
Да преживееш остров Горгона - там, където виното означава втори шанс
Разходка до някои от най-цветните места, посветени на морското дъно
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
Ще замени ли изкуственият интелект винената журналистика?
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
С гледка към утрешния ден - на храната, на напитките и на гурме общността като цяло
От Градина, през Варвара до Синеморец
Шеф готвачите Йошида тръгват на кулинарно пътешествие до малко познатия град Пирдоп и живописните му околности
В търсене на пирдопски тутманик, Еленската базилика и местния колоритен дух
В търсене на бамбал, посещение в Лукановата къща и още възможности за почивка и забавление
Обиколка из съкровищата на един от по-малко познатите у нас региони на Франция
Бизнес моделът на висшата кулинария се оказа изграден върху заблуди и е напът да рухне
Малката винарна до Девня залага на свежи, модерни тероарни вина
Гръцко-японската фюжън кухня е факт
България може да се похвали с една от първите готварски книги в Европа, написана от него и издадена в Цариград през 1870 г..
Тази кулинарна "книга" вече има три глави. Началото бе през 2019 г. на наградите на "Бакхус", във втората глава действието се разви във Валядолид, а третата се случва днес и утре, 25 и 26 май, в София
Как се отнася браншът към хората с увреждания?
Дегустираме 8 вина от гореща Испания
Хранилището за мечти, както Мария Жекова нарича своя кулинарен проект в Родопите, посреща първи гости тази пролет
Къде да отидете и какво да поръчате за един уикенд, прекаран с изглед към морето само на 3 часа от София
Без типажи като бай Ганьо родната класика нямаше да бъде толкова живописна и натурална
Някои от триковете, които заведенията по света използват
Обиколка из сергиите на Красно село, Римската стена и Женския пазар
В андалуското градче се пие мансания и се яде телешко шкембе с нахут
Местата, за които си заслужава да слезете от главния път
Къде и какво да ядете, докато обикаляте една от най-северните точки на Европа
Разказ от първо небце от испанския ресторант Trigo, където готвиха Владислав Пенов и Антон Васев
Колко вкусно може да готвят в една хижа не e въпрос, а възклицание!
Най-добрият ресторант в света сподели своя рецепта
Разходка до епохата на "изгубеното поколение" сред нощни партита, Сотерн, шампанско, печени бутове, прасенца и пуйки
Разговаряме с варненски ресторант, носител на наградата "Винена листа и напитки"
Александър Скорчев разказва как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"
Галина Виденова и Цветомир Николов разказват как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"
Чудовищният истанбулски трафик не може да спре гладен журналист, устремен към един от най-добрите ресторанти в света
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"