С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Най-новото

На по чаша

TEAsting: Африкански медени сладости

TEAsting: Африкански медени сладости

Текст и снимки: Владислав Христов
19 Септември 2022, 10:49

Среща с ройбос и хънибуш - чаените емблеми на Южна Африка

На по чаша

Как пият уискито и джина си кралските особи?

Как пият уискито и джина си кралските особи?

Гергана Ангелова, Българска уиски академия
15 Септември 2022, 17:07

.... и не само. Разказ за питиетата, предпочитани от политици, писатели и поп икони

Ресторант на годината

Най-добрите винени листи в България говорят: aEstivum

Най-добрите винени листи в България говорят: aEstivum

Андреа Пунчева
20 Септември 2022, 14:11

Александър Скорчев разказва как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"

Реклама

Нов герой на хоризонта: 3 рецепти с Jägermeister Manifest
26 Август 2022, 14:56

Пробвай тези идеи у дома и си забъркай нещо наистина различно

Ресторант на годината

Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360

Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360

Андреа Пунчева
14 Септември 2022, 10:37

Галина Виденова и Цветомир Николов разказват как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"

На по чаша

От броя: Ода за пъбовете

От броя: Ода за пъбовете

Андреа Пунчева
08 Септември 2022, 12:52

Кратка история на може би най-мащабния културен износ, някога роден по бреговете на Северно море

На по чаша

Коктейли със зехтин? Да!

Коктейли със зехтин? Да!

Анна Петкова
05 Септември 2022, 12:07

Маслиновото масло се съчетава най-добре с алкохоли с по-неутрален аромат и вкус, и си партнира с всичко от цитруси до мащерка

На по чаша

От броя: РОМантичен сезон

От броя: РОМантичен сезон

Петра Димитрова
26 Август 2022, 12:42

Ромът става все по-голяма категория заради своето разнообразие и всесезонност - тъкмо в това е и чарът му

Платена публикация

Кое от тези е най-вкусното ястие с розов домат?

Кое от тези е най-вкусното ястие с розов домат?

Съдържание от МЕТРО България
31 Август 2022, 11:54

На 3 септември между 11 и 17 ч. изборът е ваш, а готвенето - от ресторантите, поканени от МЕТРО България

Платена публикация

Ути, Джовани и Яна: тримата доматени мускетари

Ути, Джовани и Яна: тримата доматени мускетари

Съдържание за МЕТРО България
29 Август 2022, 08:44

Какво ще готвят и разказват на предстоящото издание на Фестивала на розовия домат на 3 септември в Княжеската градина

На по чаша

3 причини на България да й пука за ProWein

3 причини на България да й пука за ProWein

Андреа Пунчева
25 Август 2022, 12:19

Внушително, но и пусто: най-голямото изложение за вино в света се завърна след 2 години отлагане

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: торта Павлова

Неизвестните истории на известните ястия: торта Павлова

Елисавета Иванова
24 Август 2022, 17:34

Десерт, целунат от романтичния ореол на руската примабалерина Анна Павлова

На по чаша

Лятото върви с коктейл: 3 рецепти с джин

Лятото върви с коктейл: 3 рецепти с джин

Бакхус
23 Август 2022, 10:25

Джинът е най-модерната и бързо растяща категория в света - ето какво може да правите с Bulldog и 5 минути свободно време

Места

От броя: Натуралният вкус на Севера

От броя: Натуралният вкус на Севера

Ани Коджаиванова
22 Август 2022, 11:11

Добрата храна в Скандинавието е чиста, устойчива и местна, независимо дали е сервирана в дървената къща или в луксозно имение

Платена публикация

Лятото върви с коктейл: 3 рецепти с уиски

Лятото върви с коктейл: 3 рецепти с уиски

Бакхус
16 Август 2022, 11:13

Специално за ценителите на скоча ето какво може да приготвите с Naked Malt и 5 свободни минути у дома

Храна

От броя: Ужасии в чинии

От броя: Ужасии в чинии

Магдалена Гигова
15 Август 2022, 11:01

Бъдете предупредени: тази близка среща с някои от най-неприятните храни край Южнокитайско море не е за всек

Платена публикация

Лято по финландски: 3 рецепти с водка

Лято по финландски: 3 рецепти с водка

Бакхус
10 Август 2022, 16:56

Вижте какво може да сътворите в коктейлна чаша у дома с Finlandia

Храна

Артишок и зехтин: горчиво!

Артишок и зехтин: горчиво!

Анна Петкова
11 Август 2022, 14:39

Митът за две от задължителните характеристики на маслиновото олио - Горчивост и Пикантност

Хора

ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт

ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт

София Павлова
08 Август 2022, 14:49

Чудовищният истанбулски трафик не може да спре гладен журналист, устремен към един от най-добрите ресторанти в света

Ресторант на годината

Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно

Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно

Бакхус
26 Юли 2022, 10:46

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители

Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 12:13

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна

Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 12:41

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата

Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 16:25

Интервюто е част от поредицата за ресторантите, номинирани в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Новини

Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София

Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София

София Павлова
22 Юли 2022, 14:21

Разговор с един от инициаторите на кампанията "Вода без опаковка"

На по чаша

От броя: До Кембълтаун и назад

От броя: До Кембълтаун и назад

Текст и снимки: Гаро Узунян
27 Юли 2022, 14:19

Едно пътуване до региона в Шотландия, който в миналото е бил най-гъсто населеният с дестилерии, но днес има само три

Храна

От броя: Мигранти с таланти представят доминиканска седмица

От броя: Мигранти с таланти представят доминиканска седмица

Надежда Калоферова, Бистра Иванова
27 Юли 2022, 09:48

На крачка от Карибите с няколко рецепти

Хора

Големите творци и храната: Жоржи Амаду

Големите творци и храната: Жоржи Амаду

Владислав Христов
25 Юли 2022, 08:59

Бразилците наричат Баѝя "страната на щастието" и със сигурност са близко до истината

Хора

От броя: Земята им благодари

От броя: Земята им благодари

София Павлова
05 Юли 2022, 14:10

Среща с екосъобразните герои на новото време

Платена публикация

От броя: 6 места в #pLOVEdiv

От броя: 6 места в #pLOVEdiv

Бакхус
12 Юли 2022, 10:02

Градът под тепетата е новата кулинарна дестинация в България, срещаме ви с малка част от причината за това

На по чаша

TEAsting: Класиките в жанра - Асам, Дарджилинг, Английска закуска

TEAsting: Класиките в жанра - Асам, Дарджилинг, Английска закуска

Текст и снимки: Владислав Христов
13 Юли 2022, 12:34

Черният чай в цялото му многобразие от вкусове и аромати

Новини

Разказ от първо небце - вечеря до морските вълни

Разказ от първо небце - вечеря до морските вълни

Бакхус
18 Юли 2022, 18:12

Гурме преживяване на открито като никое друго

Храна

Артишок и зехтин: как да си изберем

Артишок и зехтин: как да си изберем

Анна Петкова
15 Юли 2022, 13:16

За какво да се оглеждаме в магазина

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: пащел де ната

Неизвестните истории на известните ястия: пащел де ната

Елисавета Иванова
14 Юли 2022, 12:21

Едно от най-разпознаваемите лица на португалската кухня отдавна е надхвърлил границите ѝ

Новини

От броя: Вегесофия или не съвсем

От броя: Вегесофия или не съвсем

Ани Коджаиванова
05 Юли 2022, 13:43

На фона на огромен подем в западния свят в София културата на безмесно хранене напредва с малки и плахи стъпки

Хора

От броя: По света и ONA с Филип Захариев

От броя: По света и ONA с Филип Захариев

Татяна Димитрова
01 Юли 2022, 10:18

Между Севера и Северозапада

На по чаша

От броя: Крафт вино от сърцето на стария Сливен

От броя: Крафт вино от сърцето на стария Сливен

Ани Коджаиванова, снимки: Драгомир Ушев
01 Юли 2022, 10:54

Малката градска изба Downtown Urban Winery се фокусира в модерните, свежи, чистосортови вина

Новини

Ритуална Вечеря на плажа на Камчия - вместо звезди Michelin... милиони по небето

Ритуална Вечеря на плажа на Камчия - вместо звезди Michelin... милиони по небето

Бакхус
10 Юни 2022, 14:04

Разговор с шеф Владислав Пенов, който споделя какви вкусове ни очакват вечерта на 30 юни

Новини

България със силно представяне на Concours Mondial de Bruxelles

България със силно представяне на Concours Mondial de Bruxelles

Марина Караконова
01 Юни 2022, 14:02

Състезанието обяви тазгодишните си резултати за червени и бели вина

Хора

Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята

Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
20 Май 2022, 10:07

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Хора

Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?

Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
18 Май 2022, 10:46

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Хора

Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня

Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
10 Май 2022, 14:11

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Храна

Madrid Fusion на 20: сбъднатата прогноза на "кръстника" Феран Адриа

Madrid Fusion на 20: сбъднатата прогноза на "кръстника" Феран Адриа

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
10 Май 2022, 12:59

Юбилейното издание на световната кулинарна фиеста подобри всички досегашни рекорди

Хора

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

София Павлова
19 Април 2022, 12:52

Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи

Храна

Мигранти с таланти представят: украинска седмица

Мигранти с таланти представят: украинска седмица

Мулти култи колектив
19 Април 2022, 09:13

3 рецепти за 3 вкусни торти, дело на украинката Марина Миндова

Храна

Артишок и зехтин: Сортовете на Италия

Артишок и зехтин: Сортовете на Италия

Анна Петкова
15 Април 2022, 13:14

8 срещи със страната, най-богата на собствени разновидности маслини

На по чаша

TEAsting: Матчизъм в действие

TEAsting: Матчизъм в действие

Текст и снимки: Владислав Христов
14 Април 2022, 10:15

Матча е легендарна, матча е модерна, но между различните матчи има един балкан разлика

Хора

Големите творци и храната: Астрид Линдгрен

Големите творци и храната: Астрид Линдгрен

Владислав Христов
30 Март 2022, 13:13

"Как да направим хората щастливи? Нужно е да им дадем радост, любов и малко сладко", възкликва Карлсон. Пипи и Емил със сигурност ще се съгласят с него.

Новини

Всички говорят за "Одесос"

Всички говорят за "Одесос"

Текст: Ани Коджаиванова, Снимки: Надежда Чипева
21 Март 2022, 16:54

Малката крафт винарна от Варна очарова и с новата си реколта модерни, свежи, тероарни вина

На по чаша

Ревю: изба Talamonti от Абруцо

Ревю: изба Talamonti от Абруцо

Андреа Пунчева
15 Март 2022, 17:51

Знаете ли, че пекорино е име не само на вид сирене, но и на винен сорт грозде?

Храна

Артишок и зехтин: Защо зехтинът не старее като виното

Артишок и зехтин: Защо зехтинът не старее като виното

Анна Петкова
10 Март 2022, 11:02

Много общи черти споделят двата продукта, но пазенето за специални случаи не е една от тях

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: Чийзкейкът

Неизвестните истории на известните ястия: Чийзкейкът

София Павлова
07 Март 2022, 12:32

Поглед назад към кулинарното минало на един от най-обичаните десерти в света

Ресторант на годината

Дебютни времена

Дебютни времена

Бакхус
05 Март 2022, 16:03

Кои заведения са подходящи за номинация като новоизгряваща звезда в "Ресторант на годината" и какво казват предшествениците им

Новини

Големите творци и храната: Никос Казандзакис

Големите творци и храната: Никос Казандзакис

Владислав Христов
27 Февруари 2022, 17:35

От всеки ред гъркът възпява простите, но вселенски човешки потребности, сред които водеща роля има храната

Хора

Български крем карамел като за световно

Български крем карамел като за световно

Андреа Пунчева, снимки: личен архив
22 Февруари 2022, 10:59

Според младия шеф-готвач Ирина Бъчварова има ресторанти в България, които са по-добри от такива със звезди Michelin

Хора

На обяд при Рафа Надал в Майорка

На обяд при Рафа Надал в Майорка

Ивайло Харалампиев, снимки: Rafa Nadal Academy by Movistar
13 Февруари 2022, 15:53

Ястията са с цени около 20 евро и включват типично испански, но и ястия от цял свят

Храна

Да си знаем пиците: Pepperoni

Да си знаем пиците: Pepperoni

София Павлова
08 Февруари 2022, 12:14

Прочетете откъде всъщност идва уж италианската пица

Ресторант на годината

Победителите говорят: ресторант в сегашно и бъдеще време

Победителите говорят: ресторант в сегашно и бъдеще време

Андреа Пунчева
02 Февруари 2022, 11:30

Откровена среща за старите уроци, новите тенденции, трудните гости с 5-те най-добри заведения на България

Новини

Октоподът е за възхищение, не за ядене

Октоподът е за възхищение, не за ядене

София Павлова
25 Януари 2022, 14:39

Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата

Ресторант на годината

Ресторант на годината 2022: различен формат и 3 нови категории

Ресторант на годината 2022: различен формат и 3 нови категории

Андреа Пунчева
19 Януари 2022, 10:00

Церемонията по награждаването ще се проведе на 23 март 2023 г.

Ресторант на годината

От главния редактор: "Бакхус" през 2022 г.

От главния редактор: "Бакхус" през 2022 г.

Андреа Пунчева
13 Януари 2022, 16:26

Няколко думи за предстоящите събития, броеве и насоки на първото гурме списание на България

Реклама »